Psenicna trava Sok od psenicne trave Proizvodnja i doziranje Rak, tumor

Srbija:
+381 63 82-73-785

Austrija:
+43 699 817 19 234

e-mail:
info@narodnilekar.info

PŠENIČNA TRAVA

Pšenična trava pripada porodici slatkih trava, kojih ima preko 6000 vrsta. Ima dugu, bogatu istoriju i uglavnom je svima poznata. U Egiptu, još 5000 godina pre Hrista, proizvodnja pšenice je bila najrazvijenija poljoprivredna grana. U antičko doba, mladi vrhovi pšenične trave važili su za delikates. Stari Kinezi koristili su je za jačanje organizma, čišćenje krvi i upalnih procesa. U iste svrhe koristili su je i Indijanci u Srednjoj Americi. Pominje se u Starom i Novom Zavetu, a vezana je i za mnoge hrišćanske običaje. Za Božić je obavezna za trpezom, sa svećom u sredini, kao simbol napretka i zdravlja. Uskršnju trpezu takođe ukrašava pšenična trava sa jajetom u sredini.

Poznato je da životinje biljojedi instiktivno svoje potrebe za vitaminima i hranljivim elementima zadovoljavaju upravo koristeći mladu pšeničnu travu. I, zaista, mogla bi se nazvati idealnom i kompletnom hranom jer je neobično bogata vitaminima, mineralima, lipoidima, hormonima i hlorofilom. Činjenica je da hlorofil ima razna lekovita svojstva: čisti i obnavlja ćelije, steriliše rane, prečišćava vodu od fluorina i drugih otrovnih supstanci. Sok od ove trave deluje protiv svraba, uklanja bubuljice, leči oboljenja usta i desni, ždrela i sinusa, organa za varenje i disanje. Čak postoje opravdane indicije da organizmu pruža zaštitu od štetnog dejstva radijacije i pomaže mu u borbi protiv raka i drugih bolesti.

Pšenična trava i sok od nje su u Japanu i Americi više od jedne decenije najprodavaniji prirodni proizvod, u isto vreme i odlično pomoćno sredstvo u lečenju raznih bolesti. Važi pravilo: "Ko želi da ozdravi ili ostane zdrav, treba da više puta u toku dana (3 - 5 kafene kašičice) uzima sok od pšenične trave, geršle, ječma..."
Treba znati da jedna kafena kašika sušene pšenične trave, geršle ili ječma ima potpuno istu hranljivu vrednost kao 2 - 3 porcije presnog, organski gajenog povrća.

Postupak dobijanja pšenične trave je sledeći:

Pšenična zrna, koja su prošla proces natapanja i klijanja (vidi objašnjenje), gusto rasporedite u plastičnu posudu na koju ste već stavili šumsku rastresitu zemlju debljine 4 cm. Aku u tu zemlju, zbog rastresitosti, stavite nekoliko kišnih glista, tim bolje. Pokrijte sa nekoliko listova novinske hartije. Sve to omotajte crnom plastičnom kesom koju ste prethodno izbušili. Nakon tri dana, otkrijte zemlju i svakodnevno je vlažite vodom. Zemlja treba da bude vlažna, ali ne i mokra. Otkrivenu plastičnu posudu stavite na mesto koje nije direktno izloženo suncu, na temperaturi od 18 do 20 stepeni Celzijusovih. Žetva počinje posle 10 do 14 dana, s tim da se na jedan do dva dana pre toga posuda iznosi na sunce (zbog sinteze hlorofila). Uzima se cela biljka, zajedno sa korenjem i makazama seče pšenična trava. Koristi se kao salata ili dodatak drugim salatama.

Ukoliko nemate uslova ili vremena da sami gajite pšeničnu travu, to ne znači da treba da se odreknete njene lekovitosti. Kod nas je možete poručiti svežu ili u osušenom stanju (samlevenu u prah), gajenu na organski ispravnom zemljištu, daleko od civilizacije i bez upotrebe pesticida i herbicida...

Ako pratite prirodu, ne možete pogrešiti.

Home | O pšenici | Pšenične Klice | Pšenična trava | Sok od pšenične trave | Rak, tumor | Vrh strane | e-mail | Webmaster